Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@12:17:01 GMT

تارا برقی تا پایان سال رونمایی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۵۱۶۰

تارا برقی تا پایان سال رونمایی می‌شود

ایران اکونومیست- یک مدیر صنعتی شرکت دانش بنیان، ضمن تاکید بر اینکه تولید انبوه خودروی برقی نیازمند ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز است. ، از رونمایی نمونه صنعتی خودروی برقی تارا تا پایان سال خبر داد.

 تیرماه سال جاری نخستین نمونه آزمایشی خودرو تارا برقی گروه صنعتی ایران‌خودرو با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم رونمایی، فرشاد مقیمی (مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو) ضمن تاکید بر اینکه کاهش آلایندگی‌ها علت اصلی ورود به حوزه تولید خودروهای برقی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه طبق پیش‌بینی‌ها با ادامه روند مصرف گاز CO۲ و گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰ به دو برابر تولید فعلی CO۲ در جهان می‌رسیم. همچنین با توجه به اینکه خودرو یکی از این منابع آلایندگی‌ها به حساب می‌آید، ایران‌خودرو با طراحی خودروی برقی تارا حرکت خود در این مسیر را آغاز کرده است.

این مدیر خودروساز به هدف‌گذاری برای داخلی‌سازی تمام اجزا و قطعات تارا برقی اشاره کرده و گفت: ایران‌خودرو در جهات کاهش فاصله فناوری خودرو داخلی با دنیا، در این بخش فعالیت‌های خود را رونق خواهد بخشید. حمایت نهادهای حاکمیتی برای ادامه مسیر ایران‌خودرو در طراحی و تولید خودروهای برقی ضروری خواهد بود. حاکمیت نقشه راه را ترسیم و وظایف هر بخش را تبیین کند تا حرکت آغاز شده گروه ایران‌خودرو، متوقف نشود. در نظر داریم تا از طریق ایجاد شبکه تامین به یک محصول دست یابیم که در تارای برقی این خواسته تحقق یافته است.

حال طبق اعلام گروه صنعتی ایران‌خودرو- داوود خسروی- مدیر یک شرکت صنعتی دانش‌بنیان- ضمن اشاره به رونمایی از نسخه آزمایشی تارا برقی در تیرماه سال جاری و تاکید بر اینکه تبدیل پلتفرم خودروی بنزینی به برقی و طراحی پلتفرم اختصاصی خودروی برقی، دو مسیر تولید خودروی برقی در جهان هستند که در کشور ما نیز مشابه سایر کشورها عمل می‌شود، گفت: طراحی پلتفرم جدید با مفهوم برقی هزینه قابل توجهی دارد. اگر خودروی برقی با اعمال تغییراتی در پلتفرم‌های بنزینی موجود، طراحی و تولید شود، هزینه میلیارد دلاری در بر نخواهد داشت؛ این روش از جمله روش‌هایی است که خودروسازان دنیا همچون پژو، رنو و خودروسازان شرق آسیا برای طراحی و تولید خودروی برقی استفاده کرده‌اند.

این مدیر صنعتی با بیان اینکه شرکت ما با رویکرد ساخت اجزای اصلی خودرو در داخل کشور، برای کاهش هزینه تولید و کاهش ارزبری، پروژه ساخت خودروی برقی را بر روی پلتفرم خودروی تارا آغاز کرده که منتج به نتایج بسیار خوبی هم تا این مرحله شده است، گفت: مجموعه پاورترین خودرو شامل الکتروموتور، باتری‌پک، درایو، شارژر و مبدل DC به DC به طور کامل توسط تیم‌های تخصصی طراحی شده و ساخت نمونه‌ها کاملا در داخل انجام شده است. برخی قطعات کوچک به ویژه قطعات جزئی الکترونیکی از منابع خارجی تامین می‌شود که داخلی‌سازی آن نیز با توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار برخی قطعه‌سازان است. براین اساس تا پایان سال جاری نمونه برقی خودرو تارا رونمایی خواهد شد.

وی افزود: بهره‌برداری از خودروی برقی، صرفا با تولید خودرو امکان‌پذیر نمی‌شود؛ چرا که استفاده از خودروی برقی، نیازمند ایجاد بستر و زیرساخت‌هایی در کشور همچون ایستگاه‌های شارژ سریع است که فراهم آوردن آن به عهده خودروساز نیست. همانطور که تامین جایگاه سوخت بنزین بر عهده خودروساز تولیدکننده خودروی بنزینی نیست. در تمام دنیا دولت‌ها به تامین زیرساخت‌های موردنیاز برای خودروی برقی کمک می‌کنند.

خسروی ضمن تاکید بر اینکه ایستگاه‌های شارژ خودروی برقی بایستی در سطح کشور ایجاد شود تا خودروهای برقی در زمان ۲۰ دقیقه شارژ شوند گفت: ایجاد شرایطی برای پارکینگ‌های شخصی مالکان نیز ضروری است تا شارژ خودرو در زمان پنج تا هشت ساعت انجام شود. علاوه بر توسعه شبکه ایستگاه‌های شارژ خودرو، تامین برق مورد نیاز به‌ویژه در ماه‌های پیک مصرف برق نیز حائز اهمیت است.

وی بر ضرورت ایجاد زیرساخت در شرکت‌های قطعه‌سازی اشاره کرده و گفت:‌ قطعه‌سازان نیز برای به تولید انبوه رسیدن خودروی برقی نیاز به حمایت‌هایی به ویژه در خصوص سرمایه‌گذاری در خطوط تولید دارند و ضروری است در این زمینه نیز تسهیلات لازم از سوی بانک‌ها در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

خسروی با بیان اینکه نمونه‌سازی محصول صورت می‌گیرد تا امکان تولید قطعات در داخل و وجود دانش طراحی و ساخت آن به اثبات برسد، خاطر نشان کرد: لازم است شرایطی فراهم شود تا زیرساخت لازم برای تولید انبوه ایجاد شود. در حال حاضر، در دنیا بخش قابل توجه‌ای از هزینه خودروی برقی، مربوط به پک باتری است که بین ۳۵ تا ۴۵ درصد قیمت خودرو را شامل می‌شود. در همه کشورها دولت به خریدار خودروی برقی یارانه‌های دولتی تخصیص می‌دهد تا بخشی از هزینه تولید را پوشش دهند. ضمن اینکه مشوق‌هایی مانند پارکینگ رایگان، امکان تردد در محدودیت‌های طرح ترافیک و تخفیف در بیمه و مالیات برای خودروهای برقی نیز در نظر گرفته می‌شود.

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خودروهای برقی ایران خودرو خودروی برقی تولید خودرو زیرساخت ها تارا برقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۵۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5

هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز (Hongqi EQM5) از نظر قیمت، مشخصات فنی، امکانات رفاهی، بررسی طراحی ظاهری مورد توجه خریداران است.

به گزارش ایمنا، برند جدید بهمن موتور BM Cars نام دارد که مخفف عبارت Bahman Motor Cars است و محصولات برندهایی مانند بستیون، هونگچی، هاوال، MG و KG Mobility را وارد می‌کند. این محصول الکتریکی لوکس یعنی هونگچی E-QM5 نخستین اتومبیل تمام الکتریکی گروه بهمن خواهد بود. هونگچی E-QM5 در کنار دو محصول دیگر وارداتی گروه بهمن یعنی هونگچی H5 و بستیون T77، خودروهایی از زیرمجموعه‌های گروه فاو چین هستند. هونگچی E-QM5 در چین با تسلا مدل ۳ رقابت می‌کند.

بررسی خودرو هونگچی EQM5 برقی خودروی EV هونگچی E-QM5 مجهز به یک موتور الکتریکی CENTRAL در بخش جلویی خودرو است که توسط یک باتری لیتیوم‌یون با ظرفیت ۵۴ کیلووات بر ساعت تغذیه می‌شود و با هر بار شارژ مسافت ۴۳۱ کیلومتر را پیمایش می‌کند. این سدان با کلاس D که با فاصله محوری حدود ۳ متر، فضای کابین بسیار مطلوبی را برای سرنشینان خود فراهم می‌کند. درب‌های عریض E-QM5 فضای قابل توجهی را برای ورود و خروج فراهم نموده و همچنین گستردگی درب صندوق و نحوه خاص استقرار جک‌های آن امکان ورود آسان چمدان و بار مسافرین را ایجاد کرده است. خودرو سدان

سدان (Sedan) متداول‌ترین شکل طراحی بدنه خودرو است و به خودروهای سواری معمولی یا اصطلاحاً صندوقدار گفته می‌شود که دارای سقف ثابت، صندوق عقب مجزا و دو ردیف صندلی بوده و می‌تواند دو یا چهار در داشته باشد.

امکانات رفاهی هونگچی E-QM5 برقی

تجهیزات و امکانات رفاهی هونگچی E-QM5 به شرح زیر است:

سیستم ضد قفل ترمز (ABS) ترمز پارک برقی (EPB) سیستم توقف خودکار (Auto hold) سیستم ترمز اضطراری (AEBS) سیستم هشدار تصادف از جلو (FCW) سیستم نمایش لحظه‌ای فشار باد تایرها (TPMS) خاموش کردن خودرو در هنگام بروز تصادف دوربین دید عقب کیسه هوای راننده و سرنشین جلو صندلی جلو و عقب مجهز به کیسه هوای جانبی هشدار باز بودن کمربند ایمنی برای سرنشینان جلو و عقب کمربندهای ایمنی جلو و عقب مجهز به پیش کشنده سیستم اتصال صندلی کودک (ISOFIX) صندلی برقی سرنشین قابل تنظیم در ۴ جهت صندلی‌ها با جنس PU/PVC صفحه نمایشگر لمسی ۱۰.۱ اینچی چهار بلندگو دو پورت USB (یک پورت جلو، یک پورت عقب) چراغ‌ها با تکنولوژی Full LED شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب فرمان چرمی مجهز به کلیدهای دسترسی به سیستم مولتی‌مدیا آینه‌های جانبی برقی به همراه گرم‌کن سیستم فیلتر تصفیه هوای داخلی کابین (PM 2.5) سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه دریچه تهویه برای سرنشینان عقب

مشخصات فنی هونگچی E-QM5 برقی

هونگچی E-QM5 در قالب دو تیپ به بازار چین عرضه شده است. تیپ نخست یک موتور الکتریکی دارد که روی محور جلوی آن نصب شده است. این موتور حداکثر ۱۳۶ اسب‌بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. پکیج باتری‌های لیتیوم یون فسفات به ظرفیت ۵۴ کیلووات ساعت نیز وظیفه تأمین انرژی این موتور را برعهده دارند. برد این تیپ از هونگچی E-QM5 بر اساس اطلاعات رسمی کارخانه، حدود ۴۰۰ کیلومتر اعلام شده است. سدان برقی هونگچی از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی می‌کند که قادر است تا در عرضه ۳۰ دقیقه، ظرفیت باتری‌ها را از ۲۰ درصد به ۸۰ درصد برساند. تیپ قوی‌تر هونگچی E-QM5 به موتور قدرتمندتری مجهز است. این موتور همچنان روی محور جلو قرار دارد، بنابراین هر دو تیپ هونگچی E-QM5 از سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو بهره می‌برند. پیشرانه قوی‌تر هونگچی E-QM5 حداکثر ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. پکیج باتری از نوع لیتیوم یون نیز وظیفه تأمین انرژی این پیشرانه را برعهده دارد که در سه نوع ظرفیت عرضه می‌شود. با توجه به ظرفیت باتری، تیپ قوی‌تر هونگچی E-QM5 می‌تواند ۴۳۱، ۵۶۰ و ۶۲۰ کیلومتر برد داشته باشد. مدت زمان شارژ سریع این باتری‌ها به دلیل حجم بالاتر، بیش از ۴۰ دقیقه برآورد می‌شود. هر دو نسخه این خودرو به یک گیربکس تک سرعته مجهز هستند که دو حالت حرکت رو به جلو و عقب را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

حداکثر پیمایش با هر بار شارژ (کیلومتر)

۴۳۱

ظرفیت باتری (کیلووات)

۵۴

زمان مورد نیاز برای شارژ سریع (%۸۰-%۲۰)

حداکثر ۳۰ دقیقه

حداکثر قدرت موتور (کیلووات)

۱۴۰

سایز تایر

215/55R18

سیستم بازیابی انرژی

هنگام ترمزگیری

ابعاد هونگچی E-QM5 برقی

ابعاد خودرو

طول x عرض x ارتفاع (میلی متر ) : ۱۵۶۹×۱۹۱۰×۵۰۴۰

فاصله دو محور (میلی متر)

۲۹۹۰

حجم صندوق عقب (لیتر)

۴۳۳

وزن خالص

۱۸۱۰

قیمت هونگچی E-QM5 برقی

قیمت فروش قطعی خودرو هونگچی E-QM5 برقی در مبادی ورودی ۱۸.۰۵۴.۶۰۰.۰۰۰ ریال است. قیمت اعلام شده قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت فوق اضافه می‌گردد.

کد خبر 751051

دیگر خبرها

  • شهرداری اتوبوس‌های چینی را با دلار چند تومانی وارد می‌کند؟
  • kmc a5 کرمان موتور + قیمت و مشخصات خودرو کی ام سی
  • دلیل مخالفت برخی دولتی‌ها با واردات خودرو‌ برقی و عدم امکان ثبت‌نام برای متقاضیان جدید
  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • لونا GRE برقی ایران خودرو + مشخصات، عکس و قیمت Luna GRE EV
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5